Опубліковано: 28 Вересня, 2024. Переглядів: 57


Яким буде курс валют на початку жовтня – прогноз банкіра

Суттєвих змін на валютному ринку у перший тиждень жовтня не очікується.

Курсові показники, як і раніше, залежатимуть від режиму “керованої гнучкості”, тобто від участі Нацбанку в досягненні балансу між попитом і пропозицією.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий.

За його словами, ключовою для формування поточних курсів буде роль валютних інтервенцій.

“Крім того, на ринку, як і зазвичай, присутні інерційні прояви: тобто курсовий початок місяця може бути досить схожим на завершення вересня – тренд на зниження чи зростання може тривати в перші дні жовтня”, – сказав експерт.

Для розуміння ситуації на валютному ринку важливим будуть показники курсів валют станом на 1 жовтня. За прогнозом банкіра, на цей день офіційний курс складе до 41,3 грн/гривень.

“Як і раніше, від ринку не варто чекати якихось сенсацій: всі можливі курсові зміни в щоденному розрізі будуть незначними. Однак цілком можуть мати накопичувальний ефект, якщо, наприклад, спадний чи висхідний тренди триватимуть понад три дні. Але це буде скоріше винятком з правил: з огляду на ситуацію з початку року, зміна трендів відбувається кожні три-чотири дні”, – зазначив Лєсовий.

Банкір прогнозує, що з 30 вересня до 6 жовтня коридори допустимих валютних змін на міжбанку складуть 41-41,6 грн/долар та 44-46 грн/євро, на готівковому ринку – 41,2-41,8 грн/долар та 44-46,5 грн/євро.

Залежно від валюти середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку складе 0,3-0,5 грн.

Середні тижневі курсові відхилення будуть в межах 2% від стартового курсу тижня.

“Таким чином, у перші дні жовтня ситуація на валютному ринку не вирізнятиметься якоюсь новизною: курсові показники на готівковому ринку залежатимуть від міжбанку, події на якому відбуватимуться під наглядом регулятора. Якісь карколомні зміни майже виключені, натомість подальше курсове зростання може збігатися з курсовими прогнозами, закладеними в бюджет на 2024 рік”, – додав Лєсовий.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...