Опубліковано: 19 Вересня, 2024. Переглядів: 124


Росія скинула КАБ на геріатричний пансіонат: стареньких виносили на руках (+ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 19 вересня, РФ завдала удару по Сумах. “Приліт” стався по будівлі геріатричного пансіонату: внаслідок атаки загинула одна людина, ще 13 отримали поранення.

Рятувальники ДСНС показали кадри рятувальної операції. Людей похилого віку, багато з яких ще й маломобільні, рятувальники виносили буквально на руках.

Удар по Сумах: в будинку пристарілих перебував 221 пацієнт

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх повідомив про удар по геріатричному пансіонату, який стався по обіді. Він сказав, що одна людина померла від отриманих травм в лікарні, ще 9 поранено.

“Наразі відбувається евакуація людей в інші заклади. Задіяні всі служби. Рідні та близькі пацієнтів пансіонату можуть дізнатися про своїх близьких за телефоном обласного контактного центру 0800 301 501 (дзвінки безкоштовні)”, – повідомили в ОВА.

Згодом стало відомо, що внаслідок удару по п’ятиповерховій будівлі геріатричного пансіонату у Сумах частково зруйновані технічний та 5-й поверхи. Як повідомили у ДСНС, з будівлі було евакуйовано 147 осіб, людей під завалами немає. До робіт залучено 5 автобусів, з них 2 від ДСНС, також 2 медичні розрахунки ДСНС для транспортування пацієнтів до лікарні й інших пансіонатів.

Пізніше в ОВА уточнили інформацію.

“Сьогодні вдень, 19 вересня росіяни скинули КАБ на зазначений заклад, де знаходився 221 пацієнт, з яких 87 – маломобільні. Внаслідок влучання, станом на 19 годину, одна людина загинула і 13 отримали травми різного ступеня тяжкості”, – зазначили в Сумській ОВА.

Там додали, що на місці розгорнуто штаб ліквідації наслідків авіаційного удару ворога. Пацієнтів пансіонату евакуйовано у спеціально підготовлені для них місця, де створено всі необхідні умови. Людям надається медична і психологічна допомога.

У пансіонаті загинула 78-річна жінка

Сумська обласна прокуратура повідомила, що проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 19 вересня 2024 року близько 15:40 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, окупанти завдали авіаудару по території геріатричного пансіонату в м. Суми. На момент удару в закладі перебували 221 пацієнт, з них більше 80 – прикуті до ліжка, та 60 осіб обслуговуючого персоналу. Унаслідок атаки ворога станом на 18.00 год відомо про загибель 78-річноі жінки та 9 травмованих.

Іще один засіб ураження агресор скинув на гаражний кооператив: пошкоджено 15 гаражів та 10 приватних автомобілів.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілу. Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...