Опубліковано: 16 Вересня, 2024. Переглядів: 1606


Неподалік Закарпаття стався землетрус магнітудою 5,3 балів: що відомо

16 вересня 2024 року на території Румунії, в районі гір Вранча, 130 км від кордону з Україною, на глибині 128 км. стався землетрус магнітудою 5,3 балів.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Землетрус відчувався в багатьох населених пунктах на території України, а також Болгарії та Молдові.

“За шкалою MSK-64 землетрус відноситься до помірних (5 балів), відчувається всіма людьми всередині приміщень, під відкритим небом – небагатьма. Прокидається багато людей, які сплять. Деякі люди вибігають з приміщень. Тварини хвилюються. Струс будівлі в цілому. Предмети , які висять, сильно коливаються. Картини зрушуються з місця. Деякі нестійкі предмети перекидаються, або зрушуються з місця. Двері і вікна, які не зачинені, відчиняються і знову зачиняються. Відчутні коливання подібні з коливаннями, утвореними падінням тяжких предметів усередині будівлі”, – йдеться у повідомленні

У Молдові землетрус потрапив у прямий ефір із Санду

Природне лихо потрапило в прямий ефір, в якому брала участь президент країни Мая Санду.

Як пише Point, у момент землетрусу Санду виступала у прямому ефірі на телеканалі Moldova 1. На відео, які публікують у мережі, можна помітити відчутний поштовх.

Останній потужний землетрус з території Румунії був зареєстрований 06 серпня 2024 року з магнітудою 3,9 (за шкалою Ріхтера).

Читайте також: Магнітудою до 7,5: в Україні найближчими роками очікують потужний землетрус


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...