Опубліковано: 13 Вересня, 2024. Переглядів: 478


В Укргідрометцентрі розповіли, чи очікувати цього року “бабиного літа”

Бабиного літа може не бути щороку. Воно приходить тоді, коли восени після зниження температури спостерігається декілька днів теплої погоди, зазначили в Укргідрометцентрі.

Наразі в Україні спостерігаються тепла погода, температура повітря підіймається до +28-32 градусів. Про те, чи очікувати цього року бабиного літа, розповіла у коментарі “Обозревателю” начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко.

Вона зауважила, що в класичній метеорології бабине літо — це коли спостерігається суттєве осіннє похолодання, після якого настають декілька днів теплої погоди.

“Але у нас досі триває метеорологічне літо. Причому бабине літо буває не щороку. Все залежить від того, як підуть процеси”, — сказала Тетяна Адаменко.

Метеорологиня зазначила, що протягом найближчого тижня на території України температура повітря сягатиме 25-28 градусів, проте на заході буде прохолодніше — до 15-20 градусів тепла через хмарність. На сході ж температура вдень підвищуватиметься до 32 градусів.

“Усе залежить від хмарності. Буде хмарність — буде +30 градусів, буде сонце — тоді +32 градуси”, — додала Адаменко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...