Опубліковано: 9 Вересня, 2024. Переглядів: 623


Як довго не вимикатимуть світло: що відомо

Вже декілька днів майже всі українці живуть без відключень світла, хоча ще минулого тижня низка експертів наголошували – без вимкнення електроенергії не обійтися.

За словами нардепа Сергія Нагорняка, станом на 9 вересня в енергосистемі немає дефіциту, тому якщо не буде нових обстрілів, то найближчим часом відключень світла не буде.

Цю тезу в ексклюзивному коментарі Комерсант український підтвердив і директор енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимир Омельченко.

“На сьогодні дійсно немає суттєвого дефіциту електроенергії, а той, що є, можна компенсувати імпортом. Це пов’язано з тим, що нема сильної жари та деякі блоки відремонтовані. В найближчі тижні дефіциту також не передбачається. Скоріше всього якщо він і буде, то мінімальний у вересні і жовтні, за умов відсутності ударів по енергетичній системі чи непередбачуваних проблем на теплових і атомних станціях”, – пояснив експерт.

Володимир Омельченко наголосив, що раніше світло вимикалося через касетні боєприпаси та ремонт деякого обладнання, яке вийшло з ладу.

“Затримка, яка була, відбулася, бо були розкидані касетні боєприпаси навколо підстанцій і треба було їх зібрати аби перейти до ремонтних робіт. І також через те, що несподівано певне обладнання на одному з блоків Південноукраїнської АЕС вийшло з ладу. Тому відключення тривали трохи більше, ніж передбачалося”, – зазначив директор енергетичних програм «Центру Разумкова».


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...