Опубліковано: 8 Вересня, 2024. Переглядів: 323


Друг Путіна і фігурант бази “Миротворець”: помер Олександр Масляков, керівник і ведучий КВК

У Росії 8 вересня помер керівник і ведучий радянської та російської програми “КВН” Олександр Масляков. Про це повідомляє офіційний телеграм-канал програми.

Смерть Маслякова: що відомо

“Він був і залишиться назавжди легендою для всіх учасників руху КВН і мільйонів глядачів. З 1964 року він вів програму “КВН”, ставши символом гумору і сатири в Росії та за її межами”, – йдеться в некролозі.

У квітні 2024 року російські медіа писали про те, що Масляков остаточно відійшов від роботи в КВК через неоперабельну пухлину в легенях, яку у нього знайшли після перенесеного COVID-19 ще 2022-го. “Масляков перебуває під наглядом лікарів, проте останнім часом він став частіше скаржитися на самопочуття”, – писали росЗМІ.

Втім, Масляков перестав вести ігри Вищої ліги КВК ще восени 2022-го. Однак півтора роки “веселі та винахідливі” продюсери розраховували, що Васильович все ж одужає і знову буде обличчям клубу.

Масляков був незмінним ведучим усіх великих турнірів та ліг Клубу веселих та кмітливих (у тому числі – “Вищої Української Ліги” та “Кубка Президента України”) із 1986 року.

Масляков приятелював з диктатором Путіним

Як відомо, Олександр Масляков публічно підтримував режим російського диктатора Володимира Путіна.

Після встановлення в РФ диктатури Путіна в програмі ігор КВК з’явилася жорстка цензура, яка з роками лише посилювалася. При цьому статки родини Маслякових постійно збільшувалися. Масляков був близьким другом російського тирана Путіна і членом “Народного штабу” господаря Кремля, його довіреною особою на виборах 2018 та 2024 років.

Із серпня 2017 року ім’я головного КВКшника фігурує в базі сайту “Миротворець”, оскільки він неодноразово незаконно відвідував окупований Крим, а пізніше офіційно визнав лігу КВК з так званої “ДНР”.

Його син, як повідомляло Радіо Свобода, Олександр Масляков-молодший, у 2023 році разом з двома командами “КВК” “приїхав на окуповану Донеччину та виступав перед “ветеранами СВО”. Серед міст, які вони відвідали з концертами, був зруйнований російською армією Маріуполь.

Олег Зубарук, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...