Опубліковано: 8 Вересня, 2024. Переглядів: 715


Зеленський звільнив Віктора Микиту з посади голови Закарпатської ОВА і призначив заступником керівника офісу президента

Президент Володимир Зеленський звільнив Віктора Микиту з посади голови Закарпатської обласної військової адміністрації та призначив заступником керівника офісу президента України.

Про це йдеться в указах на сайті президента за 8 вересня, передає Суспільне.

Раніше Кабмін погодив звільнення Віктора Микити з посади голови ОВА.

Віктор Микита очолив Закарпатську ОВА у грудні 2021 року. Він замінив на цій посаді Анатолія Полоскова.

Віктор Микита став четвертим звільненим очільником обласної адміністрації за каденції Зеленського.

Нагадаємо, з червня до липня 2019 року адміністрацію тимчасово очолював Іван Дуран, з липня до грудня 2019 головою ОДА був Ігор Бондаренко, з кінця 2019 року до квітня 2020 обов’язки голови ОДА виконував Олексій Гетманенко, з квітня до грудня 2020 року головою був Олексій Петров, з грудня 2020 до листопада 2021 — Анатолій Полосков, після нього Закарпатську ОДА, а згодом ОВА очолив Микита.

Таким чином Віктор Микита найдовше очолював обласну адміністрацію за період президентства Зеленського. Він займав цю посаду 2 роки й 9 місяців.

Що відомо про Віктора Микиту

Віктор Микита народився 1979 року в селі Ільниця Іршавського району Закарпатської області. У 1998 році закінчив Закарпатський лісотехнічний технікум (“технологія, економіка і планування деревообробки”, технолог-економіст), у 2002 році – Національну академію внутрішніх справ України (“правознавство”, юрист).


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...