Опубліковано: 5 Вересня, 2024. Переглядів: 345


Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)

Президент Володимир Зеленський заслухав доповідь головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського.

На Покровському напрямку ми додаємо наших сил, у Курській області – зберігаємо визначені рубежі.

Про це глава держави сказав у традиційному відеозверненні.

“Була сьогодні доповідь головкома Сирського. Особливо – Покровський напрямок. Ми додаємо наших сил, і ключове завдання – вибивати якнайбільше сил окупанта. Також – операція у Курській області. Ми зберігаємо визначені рубежі та кожним днем Курської операції доводимо світу, що Росія може програти цю війну, і єдине, що для цього потрібно, – це достатня наша рішучість, рішучість усіх у світі, від кого залежить стан справ у світі. Не Москві визначати майбутнє наших людей. І саме так має бути завжди”, – сказав Зеленський.

Президент сказав про підготовку до нового засідання Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн”.

“Предметно вже підготувались до нового засідання “Рамштайну”, яке відбудеться незабаром. І все, про що ми домовляємось із партнерами, потребує максимально оперативної реалізації. Коли рішення швидкі, Росія не встигає адаптуватись, і ми досягаємо особливо цінних результатів”, – заявив глава держави.

“Це стосується і захисту наших міст і громад від ударів, і підтримки наших воїнів на фронті, і стійкості нашої держави, наших людей. Та й загалом – стійкості світу, який хоче й надалі жити за правилами, за міжнародним правом, а не в залежності від божевілля тих чи інших путіних”, – сказав президент.

Зеленський прокоментував кадрові призначення у Кабінеті міністрів.

“Дуже важливо, щоб урядові інституції зараз працювали максимально активно – ще активніше, ніж це було раніше. На всіх рівнях. Більше інвестицій партнерів в оборонне виробництво України. Більш активне просування у перемовному процесі із Євросоюзом – це підготовка майбутньої угоди про вступ. Більше взаємодії та взаєморозуміння між центральною владою та громадами. І, звичайно, більше підтримки для фронту й для всіх наших людей. Це стосується постачання зброї”, – сказав президент.

Також серед завдань для уряду Зеленський назвав:

захисту об’єктів енергетики і відбудова зруйнованого;

чітка ветеранська політика;

чітка протидія російській пропаганді за кордоном;

робота з глобальною українською спільнотою;

забезпечення фінансової стабільності нашої держави і, зокрема, активізація роботи з партнерами, щоб кошти від російських активів були спрямовані для України.

“Є десятки таких цілком конкретних завдань, і на своїй посаді кожен протягом осені повинен дати визначені результати”, – сказав президент.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...