Опубліковано: 3 Вересня, 2024. Переглядів: 668


РФ може отримати балістичні ракети, які діставатимуть до Львова й Ужгорода: вони небезпечніші за “Іскандери”

Захід України може опинитись під балістичною загрозою від іранських ракет.

Повітряних тривог на заході України може суттєво побільшати, якщо Росія отримає від Ірану балістичні ракети високої дальності “Dezful”.

Тривоги на заході України: Іран може передати РФ нову ракету

Про передачу цих ракет напередодні повідомило видання Bloomberg із посиланням на джерела у Євросоюзі.

Посадовці не змогли вказати, який тип балістичних ракет може бути передано, скільки іранської зброї отримає Росія та коли саме розпочнуться поставки. На думку одного з офіційних представників, це може статися протягом кількох днів.

“Зазвичай балістичні ракети літають набагато швидше, ніж крилаті ракети чи безпілотники, і можуть нести більший корисний вантаж”, — зазначає видання.

Моніторингові пабліки припустили, що Іран може передати Росії свої ракети “Dezful”.

Згідно із характеристиками цієї ракети, вона може летіти на відстань до 1000 кілометрів. Відстань від Львова до кордону з Росією становить близько 800 кілометрів, а відстань від Ужгорода до тимчасово окупованого Криму — близько 900 кілометрів.

Іранська ракета “Dezful”: які її характеристики

Dezful — балістична ракета середньої дальності, розроблена Іраном і представлена в лютому 2019 року на підземному ракетному заводі.

Ракета класу “земля-земля” під назвою “Дезфул” — модернізація старішої моделі Zolfaghar, яка мала радіус дії 700 км, повідомив тоді командувач аерокосмічної авіації бригадний генерал Аміралі Хаджізаде.

Ракета несе боєголовку масою 600 або 700 кг. Вона може пікірувати на ціль зі швидкістю 7 Махів (8 643 км/год).

Іранські збройні сили заявили, що ця ракета має радіус дії 1000 кілометрів. Бригадний генерал Амір Алі Хаджидда сказав, що це модернізація старішої моделі Zolfaghar, яка мала радіус дії 700 кілометрів.

В той час, коли вага бойової частини “Іскандера” становить до 480 кілограмів, а максимальна дальність польоту сягає 700 кілометрів.

Юлія Скорик, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...