Опубліковано: 29 Серпня, 2024. Переглядів: 297


Генштаб ЗСУ повідомив про катастрофу літака F-16 і загибель льотчика (ФОТО)

Під час відбиття російського ракетного удару, під час заходу на наступну ціль з одним із літаків F-16 було втрачено звʼязок. Літак зазнав катастрофи, а льотчик загинув. Про це 28 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

“Під час відбиття ракетного удару з боку РФ по території України, разом з підрозділами зенітно-ракетних військ були застосовані винищувачі F-16 Збройних сил України”, – розповів Генштаб.

В ході повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилатих ракети ворога, повідомили.

“Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків було втрачено звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув. Для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія МОУ, яка працює в районі падіння літака”, – сказали у Генштабі.

“Суспільне” повідомили, що пілотуючи F16, загинув пілот Олексій “Мунфіш” Месь.

Командування повітряних сил ЗСУ підтвердило ім’я загиблого пілота.

“Захищаючи нашу країну, загинув льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій Месь.

Він героїчно провів свій останній бій в небі. Двадцять шостого серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА.

Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя.

Олексій Месь був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі і в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни… Ми втратили надійного друга і сильного воїна”, — повідомили у Командуванні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...