Опубліковано: 28 Серпня, 2024. Переглядів: 452


НАТО скликає термінове засідання з Україною

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скликає засідання Ради Україна – НАТО на прохання Києва. Воно має відбутися в середу, 28 серпня, повідомила речниця альянсу Фарах Дахлалла, передає Reuters.

Рада Україна – НАТО збереться 28 серпня: ключові теми обговорення

“Засідання відбудеться на рівні послів. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умеров поінформує членів Альянсу по відеозв’язку про ситуацію на полі бою і пріоритетні потреби в силах і засобах”, – сказала речниця.

Рада Україна – НАТО була створена минулого року з метою забезпечення тіснішої координації між Альянсом і Києвом. Засідання Ради зазвичай відвідують посли країн-членів НАТО та українські урядовці.

“Завтрашнє засідання відбувається після нещодавніх хвиль важких російських ударів по українському цивільному населенню та інфраструктурі. Члени НАТО надали значну підтримку українській протиповітряній обороні і вони віддані подальшому зміцненню оборони України”, – наголосила речниця.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна створила та випробувала свою першу балістичну ракету. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час форуму “Україна 2024. Незалежність”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...