Опубліковано: 27 Серпня, 2024. Переглядів: 1466


Резонанс: правоохоронці взялися за голову Хустської ВЛК та його спільників (+ФОТО)

На Закарпатті голові військово-лікарської комісії при районному ТЦК та СП, медичній сестрі Хустської районної лікарні, місцевому жителю та уродженцю Хмельницького повідомили про підозру в організації переправлення чоловіків за кордон.

Про це 27 серпня повідомили на Facebook-сторінці Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За версією правоохоронців, підозрювані за гроші зобов’язувалися виготовити завідомо неправдиві офіційні медичні документи, на підставі яких військовозобов’язаних мали визнати непридатним до служби у армії та виключити з військового обліку. Таким чином вони б змогли безперешкодно виїхати за межі країни під час війни.

“Задокументовано отримання медсестрою і її пособником двох “траншів” неправомірної вигоди — 5000 та 1500 доларів США, які вони планували розподілити між усіма учасниками. Іншого підозрюваного, який забезпечив отримання громадянином групи інвалідності, викрили під час одержання 6000 доларів США. Їх затримали в порядку ст. 615 КПК України”, — йдеться у повідомленні.

Наразі трьом затриманим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Голові ВЛК вручили клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Також правоохоронці перевіряють причетність до злочину інших членів військово-лікарської комісії.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На Закарпатті голову ВЛК, медсестру та двох чоловіків підозрюють у переправленні військовозобов’язаних за кордон

На Закарпатті голову ВЛК, медсестру та двох чоловіків підозрюють у переправленні військовозобов’язаних за кордон


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...