Опубліковано: 24 Березня, 2021. Переглядів: 2283


На Закарпатті вперше за добу побито рекорд смертності від коронавірусу

8 березня Закарпаття перейшло на червоний рівень епіднебезпеки, у регіоні закрито кафе і ресторани, старші школярі переведені на онлайн-навчання, не курсує громадський транспорт.

На тлі зростання захворюваності і смертності вакцинація в області йде вкрай повільно.

Коли 24 лютого в Україні знову почали діяти правила адаптивного карантину і на всій території країни були встановлені обмеження жовтої зони, в Закарпатській області ситуація з COVID-19 вже була напруженою. Того дня захворювання було підтверджено у 645 осіб (майже 100 з них — жителі обласного центру).

Голова облдержадміністрації Анатолій Полосков 5 березня назвав становище критичним. «Лікарні заповнені на 81%. Враховуючи тенденцію останніх днів, у наших медичних установах не залишиться жодного вільного ліжка», — констатував він. Обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перевела старші класи шкіл на дистанційне навчання, наказала закрити кафе, ресторани (крім роботи навинос) і ТРЦ, заборонила масові заходи і роботу непродовольчих ринків.

8 березня регіон четвертим в Україні (після Івано-Франківської, Чернівецької та Житомирської області) увійшов у червону зону. Цього дня зафіксували 195 випадків захворювання і 12 смертей.

Станом на ранок, 24 березня, на Закарпатті вперше за добу було побито антирекорд смертності за весь час пандемії — 27 (при 637 випадках інфікування).

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...