Опубліковано: 26 Серпня, 2024. Переглядів: 1096


РФ атакувала західні області України, лунали вибухи: перші подробиці

Вранці понеділка, 26 серпня, Росія здійснила комбіновану атаку на всю територію України, застосувавши спершу ударні дрони Shahed і ракети різного типу.

На Львівщині під час пусків ракет було чутно вибухи.

Відомо про влучання в обʼєкти енергетики, внаслідок чого виникли перебої з електрикою.

Повітряну тривогу у Львівській області оголосили о 6:30 ранку 26 серпня. За годину голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що над територією області зафіксували Shahed, який згодом полетів у сусідні області. О 8:46 Повітряні сили повідомили про входження крилатих ракет у Львівську область. Близько 8:50 на Львівщині пролунали перші вибухи, Максим Козицький підтвердив, що на території області працює ППО.

«Ворог атакував енергетичні об’єкти на Львівщині. Через це у Львові та області частково виникли перебої з електропостачанням. Деталі згодом», – повідомив Максим Козицький.

Три дрони зафіксували на Рівненщині, ще один – на Хмельниччині. Згодом у Хмельницькій та Тернопільській областях пролунали кілька вибухів.

О 08:47 Повітряні сили повідомили про рух ракет на Старокостянтинів на Хмельниччині, а також на Прикарпатті. Пізніше моніторингові канали повідомили про рух групи ракет у Закарпатській області.

У понеділок, 26 серпня, під час ранкової тривоги на території Волині працювала ППО. У результаті російської атаки пошкоджені багатоквартирний житловий будинок та об’єкт інфраструктури у Луцьку, на місцях подій працюють усі відповідні служби. Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

«Поблизу Луцька збито Shahed. Уламки впали на територію обласного центру. У результаті пошкоджено багатоквартирний будинок. Станом на зараз інформація про потерпілих уточнюється. На місці працюють усі відповідні служби», – написав Юрій Погуляйко у Facebook.

О 09:02 голова Волинської ОВА повідомив про повторний вибух у Луцьку. Він закликав місцевих жителів залишатися в укриттях і не поширювати фото та відео з місця події.

«Унаслідок ворожої атаки ушкоджено обʼєкт інфраструктури у Луцьку. Наразі є інформація про одного загиблого», – зазначив міський голова Ігор Поліщук у Telegram.

Додамо, що про загрозу застосування безпілотників з півночі повідомили у пресслужбі Повітряних сил приблизно о 00:45. Протягом ночі російські дрони атакували центральні регіони. Вранці 26 серпня, приблизно о 05:40, росіяни випустили нову групу безпілотників з тимчасово окупованого півдня України, які спрямували на захід. Повітряну тривогу у Волинській області оголосили о 06:10, а перші вибухи пролунали близько 08:25.

Читайте також: На Закарпаття летіла крилата ракета (ВІДЕО)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...