Опубліковано: 25 Серпня, 2024. Переглядів: 341


Білорусь стягнула до кордону з Україною війська та найманців ПВК “Вагнер” – Київ вимагає відвести сили

За даними української розвідки, збройні сили Білорусі під виглядом навчань зосереджують особовий склад, техніку, танки, артилерію, РСЗВ та ППО в Гомельській області біля північних кордонів України.

Також зафіксовано найманців колишньої ПВК “Вагнер”. На ці події відреагували в МЗС України, де закликали Мінськ відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.

У МЗС зазначили, що проведення навчань поблизу кордону та Чорнобильської АЕС створюють загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом.

“Закликаємо посадових осіб Білорусі не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили – припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню”, – йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що Україна ніколи не робила і не збирається робити жодних недружній дій проти білоруського народу.

Однак у разі порушення кордону, українська держава застосує всі заходи для самооборони.

“Застерігаємо, що у разі порушення кордону, Україна використає всі необхідні заходи для самооборони, і всі скупчення військ, об’єкти та шляхи постачання в Білорусі стануть законними цілями для ЗСУ”, – попередили відомстві.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...