Опубліковано: 23 Березня, 2021. Переглядів: 528


Верховний суд дозволив не допускати до занять школярів без щеплень

Верховний суд ухвалив рішення про усунення від занять в школі не щеплену за віком дитину. Таке рішення забезпечує безпеку всіх учнів.

“Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду залишив без змін судові рішення районного та апеляційного судів, якими відмовлено в задоволенні позову про визнання недійсним та скасування наказу директора ліцею про відсторонення від занять учениці, що не прищеплена за віком”, – повідомляється на сайті суду.

Крім цього, закон дає право батькам відмовитися від проведення обов’язкових щеплень дитині. Разом з тим у справі, яка переглядалася, індивідуальне право відмовитися від щеплення “протиставляється загальному праву суспільства, інших батьків і їхніх дітей”.

“Держава, встановивши заборону відвідувати навчальний заклад дитиною, яка не має профілактичних щеплень, реалізує обов’язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, зокрема і самої нещепленої дитини. Отже, право дитини позивача на освіту в шкільному навчальному закладі було тимчасово обмежено через громадські інтереси”, – пояснюють у ВС.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...