Опубліковано: 20 Серпня, 2024. Переглядів: 178


В Україні буде діяти національний кешбек: на що його можна буде витратити

Кабінет міністрів затвердив порядок надання грошової допомоги українцям “Національний кешбек”. Програма запрацює 2 вересня 2024 року. Українці отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів. Кошти можна буде витратити на оплату комунальних, медичних послуг, витратити на спорт, кіно, квитки на потяг, задонатити на Збройні сили України чи купити військові облігації, повідомили в Міністерстві економіки.

Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, в тому числі ліки і медичні вироби і не буде нараховуватися на підакцизні товари.

Участь покупців, виробників і продавців у програмі добровільна. Перевірити кешбек на конкретний товар у конкретному магазині можна буде перевірити на сайті програми.

“Кешбек як форма державної підтримки громадян є більш ефективною для економіки, ніж просто надання коштів, адже формує додатковий попит на українські товари. Це створює робочі місця в Україні і забезпечує податкові надходження”, – наголосила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...