Опубліковано: 20 Серпня, 2024. Переглядів: 275


Вісім днів йшов пішки з Будапешту до Закарпаття: британець вирішив приєднатися до лав ЗСУ (ФОТО)

32-річний Маркус Сміт покинув спокійне життя в рідному Манчестері, щоб захищати Україну у складі інтернаціонального легіону.

На пішу подорож він витратив 8 днів, 6 годин, 36 хвилин і 14 секунд, здолавши загалом 500 кілометрів.

Маркус каже, що має навички виживання в екстремальних умовах.

“Мої батьки померли, коли був маленьким. Я виріс у притулку, — розповідає британець. — У 14 років здобув певний військовий досвід у школі-інтернаті. Мене навчили володіти базовою зброєю, навіть маю значок стрільця”.

У рідній країні Маркус Сміт три роки відслужив у війську медиком. Багато подорожував.

“Я підкорив чи не всі гори у Британії, а також у Франції та Іспанії, — каже мій співрозмовник. — Вдома заробляв на життя, працюючи кухарем та прибиральником. Не вживаю спиртного та наркотиків. Займався кунг-фу й карате. Ці навички, певен, допоможуть мені на війні. Наразі я на військових тренуваннях. Після того поїду на фронт і як медик допомагатиму рятувати поранених”.

Маркус зауважує, що в Україну прийшов пішки, бо грошей вистачило лише на літак до Будапешту.

“Український прикордонник, почувши, що маю намір воювати проти Росії, дав мені трохи грошей. Щоб я міг перетнути кордон потягом. Адже пішки мене не пропускали, — додає британець. — Я тут, бо хочу, щоб українські діти жили в мирі. Якщо Путіна не зупинити, то він захоче більше і більше. І це може призвести до глобального конфлікту”.

За словами Маркуса, Велика Британія вистояла і зберегла свободу у Другій світовій війні саме завдяки допомозі інших країн.

Леся Родіна, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...