Опубліковано: 20 Серпня, 2024. Переглядів: 170


Які рослини не варто садити поруч з туями: важливі поради

Туї часто використовують для озеленення садів та парків. Ці хвойні рослини не лише прикрашають ландшафт, але й виконують функцію живої огорожі.

Але, щоб забезпечити їхній правильний розвиток, важливо знати, з якими рослинами їх не рекомендують садити поруч, пише Gazeta.ua.

Сусідство туй із деякими рослинами може привести до негативних наслідків.

Зокрема, не рекомендують поруч садити цибулю та часник. Вони можуть пригнічувати ріст туй, адже виділяють речовини, які негативно впливають на їхнє коріння.

Не варто біля туй садити також квасолю. Вона може витягувати з ґрунту необхідні елементи живлення.

Не люблять туї і сусідства із ягідними кущами. Адже, смородина може заважати росту туй через специфічні вимоги до вологи та світла.

Окрім того, не варто поруч із туями вирощувати декоративні квіти. Адже деякі багаторічники можуть конкурувати за живильні речовини та вологу.

Натомість є багато рослин, які можна вирощувати разом з туями, щоб створити гармонійний сад. Це можуть бути, зокрема, кущі троянд. Вони доповнять хвойні, додадуть кольору та аромату.

Можна також вирощувати лаванду. Ця рослина не лише красива, але й добре відлякує шкідників.

Біля туй рекомендують сіяти й деякі трави. Наприклад, тим’ян може добре себе почувати в компанії з туями.

Якщо рослини правильно розташувати в саду, це допоможе уникнути проблем у майбутньому. Туї будуть відчуватимуть себе комфортно лише в середовищі, де рослини підтримують одна одну.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...