Опубліковано: 20 Серпня, 2024. Переглядів: 957


Ворог атакував західні області України, лунали вибухи. Що відомо (ВІДЕО)

Ввечері неділі, 19 серпня, російські окупанти вчергове випустили по Україні ударні безпілотники.  Групи БпЛА розділилися та рухалися на захід (Хмельницька, Тернопільська та Львівська області), а також на Полтавщину, Чернігівщину та Миколаївщину.

На заході України вибухи пролунали в Тернопільській області – у пресслужбі Тернопільської ОВА повідомили про «ситуацію під час повітряної тривоги».

Зайнялася пожежа, на місці працюють рятувальники та правоохоронці.

Раніше у пресслужбі ОВА закликали не публікувати фото та відео, і не поширювати неофіційну інформацію.

Згодом, після оголошення про пожежу, у пресслужбі Тернопільської ОВА закликали місцевих мешканців не виходити з дому без потреби, зачиняти вікна та ретельно мити продукти з вулиці. Наразі у Тернопільському районі проводяться заміри якості повітря.

На Хмельниччині працювала ППО

За даними очільника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Тюріна, цієї ночі знищено 1 ворожий БпЛА типу «Shahed».

“Сьогодні вночі, під час сигналу «Повітряна тривога», наші сили ППО знищили 1 ворожий БпЛА типу «Shahed». Інформації про пошкодження майна не надходило. Загиблих та травмованих немає. Дякую ЗСУ за захист неба!”, – написав С.Тюрін на своїй сторінці у Фейсбук.

Як пережила повітряну тривогу Львівщина

Голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький розповів про ситуацію в регіоні.

“Повітряна тривога, яку оголошували на Львівщині о 02:09 20 серпня, на щастя, закінчилася без наслідків для нашої області.

Над іншими областями наші воїни Силами та засобами ППО збили 28 повітряних цілей: одну крилату ракету «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 ударних БпЛА «Shahed-131/136». Їх знищили у межах Київщини, Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини, Вінниччини, Хмельниччини, Кіровоградщини, Сумщини та Чернігівщини.

Дякуємо Оборонцям Неба за все”, – написав на своїй сторінці у Фейсбук Максим Козицький.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...