Опубліковано: 19 Серпня, 2024. Переглядів: 239


Вбивали та морили голодом “заради Ісуса”: послідовники культу свідчать проти пастора

Суд у Кенії заслухав перших свідків у справі лідера “культу голодної смерті” Пола Маккензі та 93 його сподвижників, яких судять за ненавмисні вбивства. Вони не визнають своєї провини.

Свідки стверджують, що пастор наказував своїм послідовникам нехтувати освітою й медициною, не їсти самим і морити своїх дітей голодом, щоб потрапити на небеса і зустріти Ісуса, пише The New York Times.

Однією зі свідків була 9-річна дитина. Вона розповіла, що впродовж восьми днів батьки не давали їй і її молодшим братам та сестрам їсти й пити. Коли ж діти намагалися знайти їжу чи сьорбнути води – їх били.

Також дітей одягли в особливий “одяг смерті”. За її словами, молодші брати і сестри померли від голоду на її очах.

17-річний хлопець у своїх свідченнях сказав, що пастор закликав їх знищувати будь-які документи, зокрема посвідчення особи та свідоцтва про народження.

Зараз відомо про 429 загиблих – їхні тіла ексгумували з могил у лісі Шакахола на південному сході Кенії, де жили члени культу. Частина людей померла від голоду, решта були задушені та побиті, кажуть патологоанатоми. Кілька десятків людей вдалося врятувати, а ще сотні вважаються зниклими безвісти.

Протягом останніх 16 місяців східноафриканська нація була нажахана історією про те, як один чоловік зміг переконати сотні людей, що наближається кінець світу і що вони повинні піти за ним жити у ліс.

“Нам довелося збрехати деяким із них (послідовників культу – ред.), що нас послав Ісус, щоб вони могли їсти”. Їм промили мізки, і вони потребують допомоги”, – сказав про деяких підсудних Шипета Матіас, офіцер швидкого реагування правозахисної організації HAKI Africa. Він був серед працівників екстреної допомоги, які прибули до Шакахоли для порятунку членів церкви.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...