Опубліковано: 19 Серпня, 2024. Переглядів: 550


Українцям прогнозують найважчу зиму з часів Другої світової війни

Українцям прогнозують найважчу зиму 2024/2025 з часів Другої світової війни на тлі дефіциту електропотужностей через атаки, які РФ здійснювала по енергоінфраструктурі країни. Про це в матеріалі Financial Times повідомила комісар ЄС з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Вона вказала: “Наступна зима, найімовірніше, перевірить стійкість українського народу так, як не було на нашому континенті з часів Другої світової війни”.

За її словами, інтенсивність атак російського окупаційного війська на енергетичну та цивільну інфраструктуру України з весни 2024 року значно посилилася, а деякі об’єкти виявилися зруйнованими вже після оперативно проведеного ремонту. Вона зауважила, що Росія перетворює роботу українських енергетиків з реконструкції енергооб’єктів на “сізіфову працю”, повторно руйнуючи обстрілами резервні генератори, теплові пункти, сховища та електростанції.

Чиновниця наголосила: “На сьогодні Росія знищила або захопила близько 9 гігават електроенергії, що виробляється Україною. Це половина електроенергії, необхідної Україні взимку”.

На її думку, взимку на українців може “чекати справжня гуманітарна катастрофа”.

Відсутність електроенергії в будинках українців означає відсутність доступу до основних комунальних послуг. А це, як вважає Сімсон, може призвести до того, що деякі міста в Україні можуть стати непридатними для життя під час морозів взимку 2024/2025.

З огляду на це комісар ЄС запропонувала міжнародній спільноті надавати Україні всебічну допомогу: “Україну не можна залишати на самоті, коли вона готується до найскладнішої зими”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...