Опубліковано: 18 Серпня, 2024. Переглядів: 271


Путін благає про перемовини – аналітик при РНБО

Заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка свідчать про те, що російський диктатор Володимир Путін благає про перемовини. Про це сказав керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України України Андрій Коваленко.

“Якщо перекладати все, що сказав Лукашенко на людську мову – це сигнал, що Путін вже благає про перемовини.

Бо в довгу промову Лукашенка закладено, що “мета сво вже досягнута”, – прокоментував Коваленко.

РФ проводить інформаційну кампанію, орієнтовану як на внутрішню, так і на зовнішню аудиторію щодо теми Курщини, також сказав керівник ЦПД.

Основна мета ворога – дискредитація України і зменшення кількості повідомлень про успіхи Збройних сил України у міжнародних медіа, повідомив Коваленко.

Зі слів керівника ЦПД, ключовими елементами російської інформаційної кампанії є роздування загроз для ядерних об’єктів, зокрема, Курської і Запорізької АЕС, і спроби залучити МАГАТЕ для тиску на Україну.

“Насправді ж, єдині, хто може готувати ядерні провокації – це росіяни”, – зазначив Коваленко.

Ще одним елементом російської інформкампанії є поширення фейкових повідомлень про нібито “добровільну” здачу у полон українських військових, щоб деморалізувати суспільство та армію.

Росія намагається акцентувати увагу на можливих наслідках наступу ЗСУ для переговорів щодо припинення вогню, з метою створення хибного враження про безперспективність військових дій України, сказав керівник ЦПД.

РФ намагається масово поширювати тему щодо переговорів в Азії і на Близькому Сході через свої мережі і медіа.

“Ці інформаційні маніпуляції є частиною ширшої стратегії дезінформації, яка націлена на підрив міжнародної підтримки України”, – сказав Андрій Коваленко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...