Опубліковано: 17 Серпня, 2024. Переглядів: 247


Українські хакери заблокували у Росії завод з виробництва ядерної зброї

Вже п’ять днів, як на підприємстві “лягли” сервери і запустити їх найближчим часом не вдасться.

Як повідомляє сайт “інформаційний спротив” хакери “BO TEAM” заблокували роботу виробника ядерної зброї РФ.

Завод зриває державне оборонне замовлення

Успішне полювання кіберактивістів “BO Team” продовжується. Його черговою жертвою став Інтернет-провайдер “Вега” з міста Снєжинськ Челябінської області (відоме з радянських часів закрите адміністративно-територіальне утворення Челябінськ-70).

Результати перевершили сподівання. Виведено з ладу понад 1173 комутаторів провайдера і 10 серверів компанії, повністю знищено інформацію на них. Як наслідок вже п’ять днів поспіль заблоковано надання послуг Інтернету та зв’язку цілій низці стратегічних підприємств міста, а перспективи їх повноцінного відновлення відновлення залишають бажати кращого…

Як зазначили в “BO Team”, яке взяло на себе відповідальність за кібератаку, Інтернет-провайдер “Вега” є єдиним провайдером у місті. При цьому одне із містоутворюючих підприємств “ВНІІТФ” (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики) – розробник ядерних боєприпасів підключений лише до цього провайдеру.

Ключове, що отримали наші хакери — персональні дані та документи цього заводу, який знаходиться під санкціями. З них вже очевидно, хто і яким чином допомагає інституту їх обходити. Здобуті в місцевих пабліках соцмереж красномовна переписка та коментарі свідчать, що через кібератаку можливий зрив державного оборонного замовлення. До слова, “BO Team” з задоволенням бере на себе всю повноту відповідальності за цей зрив і обіцяє, що він буде не останнім.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...