Опубліковано: 17 Серпня, 2024. Переглядів: 1307


Журналіст показав «фактичний графік відключень світла по Україні на найближчі дні»

З 18-19 серпня в Україні через сильну спеку можуть повернути графіки відключення електроенергії. Про це написав журналіст Юрій Ніколов, показавши прогноз погоди на найближчі дні.

“Ну ось це фактично графік відключень світла по Україні на найближчі дні. Жара повертається, кондиціонери включаються, генерації і імпорту не вистачить вже фактично в неділю, але це вихідний, тому є шанс пропетляти з виключеними заводами.

А в понеділок вже ніяк. Орієнтовно відключення будуть на рівні 2 черги з 6. Тобто не так хардово, як було на піку в липні, коли було і 4 з 6″, – зазначив журналіст.

Він нагадав, що за розрахунками енергетиків, охолодження і вентиляція у спеку коштує нам приблизно 2 гігавати енергії – це два потужні атомні блоки.

“І фактично це майже 20% від загального споживання країни. Це не тільки і не стільки кондиціонери вдома, а й потужні системи в торгових і адміністративних будівлях”, – написав Ніколов.

Журналіст попередив, що “нічого такого, що б порятувало нас цієї зими від відключень світла, не зроблено”.

“Все що робиться зараз – це все в кращому випадку аж на наступну зиму. Тому просто прийміть як даність – відключення будуть, бо Путєн нам розвалив генерацію. Якщо не розвалить чогось нового – зимою при мінусовій погоді буде як в липні”, – зазначив журналіст.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...