Опубліковано: 16 Серпня, 2024. Переглядів: 290


Уряд вніс зміни до порядку призову: стосується повісток

Кабінет міністрів України на своєму засіданні у п’ятницю вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Так, урядовці уточнили вимоги до повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (далі – Реєстр), у частині присвоєння таким повісткам унікального електронного ідентифікатору у вигляді QR-коду, за допомогою якого можна перевірити всю інформацію, зазначену у повістці.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Також визначено механізм перевірки чинності повісток, сформованих за допомогою Реєстру, у тому числі за допомогою електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, зокрема, з використанням його мобільного додатка.

Визначено статус повісток на бланку та повісток, сформованих за допомогою Реєстру (у тому числі у роздрукованому вигляді) та їх юридичної сили.

Водночас визначено адреси надсилання повістки резервісту або військовозобов’язаному, який уточнив свої персональні дані після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних.

Окрім того, уточнено зміст інформації, що міститься в описі вкладення та надсилається разом із повісткою.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...