Опубліковано: 15 Серпня, 2024. Переглядів: 264


Ворог споряджає ракетами свої літаки: готується нова атака на Україну

Окупанти провели тренування Ту-95МС на авіабазі “Оленья”.

Аналітики раніше попереджали про підготовку РФ до масованого обстрілу. Про це повідомляє Expres.online.

Російські військові вдень, 14 серпня, спорядили ракетами літаки типу “Ту” і морські носії “Калібрів”, пише OSINT-спільнота Tracking.

Повідомляється про два Ту-95МС з кількома крилатими ракетами Х-101 та про два Ту-22М3 з ракетами Х-22 на бортах. Ці “Тушки” засвітилися під час ранкових тренувань на авіабазі “Оленья”. Водночас загальний залп усіх 9 наявних на авіабазі російських “Ту” аналітикам невідомий.

Крім того, експертами зафіксовано зарядку підводного човна РФ ракетами типу “Калібр” у Новоросійську сумарним залпом у 4 ракети.

Загальна ситуація за кількістю морських ракетоносіїв – без змін, запевняють аналітики. Ідеться про три надводні кораблі МРК проєкту 21631 “Буян-М”, два фрегати проєкту 11356 “Адмірал Макаров/Ессен” і три підводні човни проєкту 636.3 “Варшавянка”.

Напередодні The Times писав із посиланням на джерела в Міноборони України, що Росія готує потужний обстріл українських міст, насамперед “важливих” будівель у Києві, намагаючись у такий спосіб нібито помститися за прорив у Курську область. Зазначалося, що Росія може знову застосувати цілий арсенал ракет – крилатих і балістичних, а також “Шахеди”.

Водночас аналітик Олександр Коваленко вважає, що російські військові можуть завдати масованого удару по Україні на День Незалежності, 24 серпня. Але навряд чи цей удар буде “апокаліптичним”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...