Опубліковано: 13 Серпня, 2024. Переглядів: 301


В Україні обмежать перекази між банківськими картками. Який буде ліміт

Національний банк до кінця тижня планує фіналізувати рішення щодо обмеження p2p-переказів для фізичних осіб. Рішення зумовлене боротьбою зі схемами “дропів”. Про це сказав голова Нацбанку Андрій Пишний в інтерв’ю “Економічна правда“.

“Ми комунікували проблематику цих “дропів” не лише як небезпеку для державного бюджету, але і як небезпеку для самих фізичних осіб.

Адже, віддаючи свої дані, картку, свій рахунок комусь на стороні, ти несеш відповідальність за усе, що з цим рахунком зробили”, – сказав Пишний.

Нацбанк провів кілька зустрічей із волонтерами, де показали як заплановане рішення дасть можливість банкам врахувати потреби волонтерів, і дали відповіді на запитання, розповів Пишний.

“Градус обговорення знизився. Це означає, що ми органічно підходимо до ухвалення того рішення, яке Національний банк комунікував. Так чи інакше, для створення додаткових інструментів для більш ефективної боротьби зі схемами “дропів” потрібні також зміни до законодавства. Отже, нам потрібно йти у парламент”, – заявив голова НБУ.

Заступник голови НБУ Дмитро Олійник повідомив, що Нацбанк орієнтовно у четвер оприлюднить рішення про обмеження карткових переказів фізичних осіб (P2P, person-to-person) 100 тис. грн на місяць. Однак обмежень на кількість платежів, як раніше передбачалося, вводити не будуть, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Ми лічильник забрали, буде тільки сума, і в цю суму не включатимуть перекази на волонтері”, – сказав Олійник.

Заступник голови Нацбанку додав, що введення обмежень на вхідні перекази поки що не передбачається, але розглядатиметься у майбутньому.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...