Опубліковано: 13 Серпня, 2024. Переглядів: 403


Росія готувала ядерні удари по Європі – ЗМІ

Ще до повномасштабного вторгнення в Україну Росія готувала свій військово-морський флот для запуску ракет з ядерними боєголовками по об’єктах у глибині Європи. Москва готувалася до потенційного конфлікту з НАТО. Про це свідчать секретні документи, з якими ознайомилася Financial Times.

У презентації для російських офіцерів детально описали карти дальніх цілей, таких як західне узбережжя Франції і Барроу-ін-Фернесс у Великій Британії.

Також Москва відпрацьовувала застосування тактичної ядерної зброї на ранніх стадіях конфлікту з великою світовою державою. Росія уявляла собі конфлікт із Заходом далеко за межами її безпосереднього кордону з НАТО, плануючи серію нищівних ударів по всій Західній Європі.

Файли, створені між 2008 і 2014 роками, включають список цілей для ракет, які можуть нести тактичну ядерну зброю. Російські офіцери виступають за ядерні удари на ранній стадії.

Документи відповідають тому, як НАТО оцінює загрозу ракетних ударів російського флоту далекого радіуса дії і швидкість, з якою Москва може вдатися до застосування ядерної зброї. У презентації вказали 32 цілі в Європі для російського військово-морського флоту.

Витік документів свідчить, що Росія зберегла здатність нести тактичну ядерну зброю на надводних кораблях, попри угоду 1991 року між СРСР і США про її ліквідацію.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...