Опубліковано: 12 Серпня, 2024. Переглядів: 234


В Україні захворюваність на коронавірус зросла у шість разів

В Україні за липень зафіксували майже 12 тис. випадків захворювання на коронавірус, у червні їх було дві тисячі.

У серпні-вересні прогнозується зростання захворюваності на COVID-19.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу, повідомляє Gazeta.ua.

“За червень ми спостерігали дві тисячі випадків. Бачимо суттєве зростання у липні – вже майже 12 тисяч. Тобто, досить суттєве зростання показників захворюваності”, – сказав Кузін.

Попри збільшення кількості хворих на коронавірус, рівень госпіталізацій не високий, розповів заступник міністра.

“На стаціонарному лікуванні перебувають трішки більше як 2,5 тисячі. Це абсолютно нормально для пікового підйому”, – сказав головний санлікар.

На території України циркулюють 10 підваріантів “Омікрону”. У пʼятьох людей виявили випадки нового підвиду FLiRT, повідомив Кузін.

“Скоріш за все у серпні ми будемо спостерігати зростання й таке ж зростання буде продовжуватися до вересня включно. У вересні почнеться так званий епідемічний сезон ГРВІ та грипу”, – сказав головний санлікар.

Щоб зменшити ризики коронавірусу, потрібно вакцинуватися, а людям з групи ризику – проводити ревакцинацію, сказав Кузін.

До груп ризику належать люди з супутніми захворюваннями і вагітні, а також медики, освітяни і працівники сфери обслуговування.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...