Опубліковано: 12 Серпня, 2024. Переглядів: 231


У Європі рекордно дорожчає газ

Ціни на газ в Європі зросли найбільше з грудня 2023 року.

Зростає побоювання з приводу постачання російськими трубопроводами, що стимулює зростання імпорту морем. Про це пише Bloomberg.

Ф’ючерси на хабі TTF у Нідерландах зросли на 2% до €41,2 за мегават-годину. Ціни зростали два останні тижні.

Російський газ досі надходить через пункт “Суджа” на кордоні навіть після атаки українських військ. До того з на території окупованої Запорізької атомної електростанції сталась пожежа.

Подорожчання газу у вирішальний сезон накопичення запасів може перенаправити більше зрідженого природного газу до регіону США, головного постачальника палива до Європи. Імпорт скрапленого газу до Європи впав у липні, в той час, як Азія отримала найбільше місячних обсягів із США з 2021 року.

“Дані S&P Global Commodity Insights свідчать, що зниження попиту на зріджений природний газ в Азії цього місяця, частково через зниження температури та зростання геополітичного ризику на Близькому Сході впливає на прибутковість маршрутів транспортування ЗПГ, відкриваючи потенціал для перенаправлення більшої кількості вантажів із США до Європи”, – йдеться у повідомленні.

Але конкуренція за ЗПГ з Азією залишається жорсткою. Минулий місяць показав, наскільки швидко потік палива до Європи може вичерпатися.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...