Опубліковано: 10 Серпня, 2024. Переглядів: 345


Як зміниться курс долара наступного тижня – банкір зробив прогноз

Наступний тиждень мине у відносному спокої на валютному ринку.

Курсові коливання навряд чи перетинатимуть межі нового серпневого коридору у 40,7-41,7 грн за долар. Про це в коментарі РБК-Україна розповів начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий.

За його словами, основні валютні зміни будуть дрібними та не вибиватимуться за звичну систему коливань.

“Як і раніше, кон’юнктура ринку передбачатиме періодичну зміну векторів з висхідного на спадний і навпаки. Однак, якщо уважно придивитися до курсової динаміки, то стане зрозуміло, що на міжбанку максимальний крок курсових змін не перевищує 0,2-0,3 грн, а на готівковому ринку – 0,5 грн. Тобто ринок не рухається стрибками ані вгору, ані вниз, а всі зміни досить мляві та тенденційні”, – сказав експерт.

За його прогнозом, восени очікується пожвавлення на ринку та більш значні зміни курсу. Головна причина очікуваних змін на валютному ринку – вплив інфляції. Зокрема, промислова інфляція вже сягнула 14%, продовольчі товари можуть подорожчати щонайменше на 10%.

“Звісно поки ще зарано говорити, яка ж курсова динаміка нас очікує у вересні, однак можна припустити, що незначними кроками, повільно курсові показники зростатимуть до нових і прогнозованих меж допустимих коливань 41-42 грн/долар та 44-47 грн/євро. Нагадаю, що на кінець року в бюджеті закладено курс у 42,1 грн/долар. Головне питання залишається відкритим: коли саме курсові показники досягнуть свого прогнозованого піку”, – зазначив Лєсовий.

Банкір прогнозує, що впродовж 12-18 серпня коридори допустимих валютних змін на міжбанку складуть 40,7-41,7 грн/долар та 43,5-45,5 грн/євро. На готівковому ринку – 40,7-42 грн/долар та 43,5-46,5 грн/євро.

Крок щоденних курсових змін становитиме: до 0,2-0,3 грн (міжбанк), до 0,3-0,5 грн (у комбанках), до 0,5 грн (в обмінних пунктах).

Залежно від валюти середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку складе 0,3-0,5 грн.

Середні тижневі курсові відхилення будуть в межах 2% від стартового курсу тижня.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...