Опубліковано: 8 Серпня, 2024. Переглядів: 220


В Україні видають нові водійські посвідчення і свідоцтва про реєстрацію авто: подробиці

Оновлена бланкова продукція містить додаткові елементи захисту.

Плівки на документах уже з номерами, на емблемі МВС з’явилося спеціальне маркування. Усе це мало б зменшити ризики підроблення водійських посвідчень і свідоцтв про реєстрацію ТЗ.

— Оновлення, які відбуваються кожні два-три роки, передбачено для поліпшення захисту бланкової продукції. Адже шахраї вчаться імітувати захисні елементи на підроблених документах, — розповідає Сергій Бобра, завідувач сектору комунікації Регіонального сервісного центру МВС у Львівській, Івано-Франківській і Закарпатській областях. — Отож нові бланки мають додаткові елементи захисту. Зокрема, додається спеціальне маркування до голографічного зображення емблеми МВС. Загалом бланк складається із пластикової основи, на яку нанесений номер, та декількох плівок. Раніше ці плівки не були номерними, а тепер на них є номери (спеціальне маркування складається з трьох літер і шести цифр. — Авт.). Тобто на бланках посвідчення водія і свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу з’явилися додаткові цифро-буквені зображення.

Ще один елемент захисту на бланках свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу — QR-код, розміщений у правому нижньому куті документа. Відсканувавши його, можна перейти на сайт Головного сервісного центру МВС і перевірити, чи документ дійсний. Раніше теж була можливість такої перевірки, але треба було зайти на сайт і ввести номер свідоцтва про реєстрацію ТЗ.

— Чи посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видані раніше, залишаються дійсними? 

— Так. Не треба йти у Сервісний центр МВС, щоб отримати документ нового зразка. Але можна звернутися туди, якщо хтось хоче замінити свій старий документ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...