Опубліковано: 22 Березня, 2021. Переглядів: 669


Судді із Закарпаття Антону Гайдуру дали тюремний термін (ФОТО)

У понеділок Вищий антикорупційний суд ухвалив вирок судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Антону Гайдуру у справі про хабарництво.

Торік у лютому детективи Національного антикорупційного бюро викрили “на гарячому” суддю під час отримання 15 тис. грн за постановлення рішення на користь позивача у цивільній справі, повідомило НАБУ.

Судді визначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років із позбавленням обіймати посаду судді протягом 3 років. Крім того, судді вирішили конфіскувати все майно, яке належить Гайдуру.

Рішення 22 березня ухвалила колегія суддів ВАКС під головуванням Лесі Федорак, пише “Слово і діло”

“Антона Гайдура визнати винним у пред’явленому обвинуваченні за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України”, – йдеться у рішенні.

Торік у лютому ВАКС визначив Гайдуру 168 160 грн застави як запобіжний захід. Також на суддю поклали низку обов’язків, зокрема: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з місця проживання без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.

Пізніше він вніс цю суму. Вища рада правосуддя відсторонила суддю від здійснення правосуддя.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...