Опубліковано: 6 Серпня, 2024. Переглядів: 354


Кидали об стіну і душили кабелем: українка у Польщі врятувала 4-річного хлопчика від знущань

У польському місті Глівіце небайдужа українка надала допомогу маленькій дитині. Вона побачила на вулиці самотнього роздягненого хлопчика і одразу звернулася до поліції.

Як згодом з’ясувало слідство, 4-річний Ігнацій зазнав насильства з боку партнерки своєї матері. Жінки проживали разом і спільно виховували трьох дітей.

Найменший хлопчик постійно зазнавав насилля із боку співмешканки матері Патриції, а сама матір на знущання щодо своєї дитини не реагувала.

Українка відвезла дитину до поліції: удома з нього знущались

4-річний Ігнацій з Глівіце отримав допомогу 31 липня, після багатьох місяців знущань, завданих йому Патрицією Й., партнеркою матері хлопчика. Оголену дитину з видимими травмами знайшли у Глівіце на вулиці Варшавській. Як пише Fakt.pl, йому допомогла українка, яка відвезла його до відділку поліції.

“На тілі дитини на той момент були виявлені численні травми у вигляді травм лівої руки, грудної клітки, правої щоки, травми лівої очниці, які порушували функції органів тіла хлопчика на термін менше 7 днів і могли розвинутись”, – розповіла виданню речниця окружної прокуратури міста Глівіце Каріна Спрус.

21-річна матір дитини проживала зі своєю партнеркою з жовтня 2023 року. Раніше вона була заручена з чоловіком, але після народження хлопчика залишилася одна. Потім вона жила з матір’ю, а після її смерті заручилася з Патрицією Й., яка виховувала двох власних дітей.

Слідство вказує, що дітям Патриції Й. були забезпечені хороші умови та догляд. Винятком став 4-річний Ігнацій. Ба більше, мати хлопчика ніяк не відреагувала, коли її співмешканка знущалась над дитиною.

Згідно з висновками видання, Ігнацій мав проблеми з ходьбою, оскільки страждає на варусні стопи. Затримані жінки намагалися переконати поліцейських, що травми дитини сталися через її інвалідність.

“Думка експерта в цьому питанні однозначна. Було активне поранення. Висновок вказує на те, що травми дитини були спричинені жорстоким поводженням з нею”, – заявили в прокуратурі.

Кидала дитину об стіну і била кабелем, – прокуратура

Про випадок жорстокого поводження з 4-річним Ігнацієм із Глівіце писав також RadioZET.pl. Як зазначило видання, було встановлено, що Патриція Й. фізично та психічно знущалася над дитиною своєї партнерки: обзивала дитину образливими словами, погрожувала відправити її до дитячого будинку, карала хлопчика тривалим сидінням у шафі, позбавляючи його їжі та пиття та забороняючи справляти нужду, кидала дитину об стіну, смикала за вуха, кусала, била його по всьому тілу кулаками та кабелем, душила та штовхала.

Хлопчик провів кілька днів у лікарні і незабаром його мають помістити до прийомної сім’ї. Районний суд у Глівіце відправив обох жінок під тимчасову варту, поки що на 3 місяці. Висновки слідчих свідчать, що Патриція Й. знущалася не лише з Ігнація, а й зі своєї партнерки.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...