Опубліковано: 6 Серпня, 2024. Переглядів: 489


Мобілізація 150 тисяч правоохоронців, які на пенсії після 40 років: нардепка ВРУ зробила заяву

Народна депутатка Софія Федина повідомила, що в Україні наразі близько 150 тисяч правоохоронців, які перебувають на пенсії після 40 років.

Вона вважає, що така кількість – суттєвий мобілізаційний резерв.

Про це народна депутатка сказала в ефірі телемарафону, коментуючи питання заборони мобілізації чоловіків віком до 25 років.

Нардепка ВРУ зазначила, що для того, аби покращити потенціал мобілізації в країні, треба мобілізовувати тих, хто є повністю спроможний до ведення бойових дій. А також піднімати питання про мобілізацію правоохоронців, які знаходяться на пенсії після 40 років.

“У нас є близько 150 тисяч таких людей і це є теж великий мобілізаційний резерв. Але і так само є дужа багато людей які уникають мобілізації, будучи при повному здоров’ї”, – сказала вона.

За словами депутатки, щоб стимулювати мобілізаційний процес треба для початку вказати чіткі рамки демобілізації, а також встановити якісь додаткові заохочення для людей, які будуть іти по мобілізації служити.

“Потрібно встановити прозорі механізми і навчання, і забезпечення, і зрештою навіть відношення командирів до свого особового складу”, – зазначила Софія Федина.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...