Опубліковано: 1 Серпня, 2024. Переглядів: 240


Великий обмін ув’язненими: кого вдалось звільнити з Росії і кого віддали

Росія та країни Заходу провели обмін ув’язненими.

The Insider пише, що з РФ вдалося звільнити опозиціонера Іллю Яшина, публіциста Володимира Кара-Мурзу, журналістку Алсу Курмашеву, політика Андрія Пивоварова, правозахисника Олега Орлова, художницю Олександру Скочиленко, поілтикиню Лілію Чанишеву і Ксенію Фадєєву, журналіста Евана Гершковича, німецького волонтера Ріко Крігера, якого у Білорусі засудили до смертної кари, наймолодшого засудженого за держзраду Кевіна Ліка, політолога Демурі Вороніна, ув’язненого Вадима Патріка Шебеля, колишнього морпіха США Пола Вілана та юриста Германа Мойжеса.

В обмін Росія отримала кілера з ФСБ Вадима Красікова. Він брав участь у вбивствах бізнесменів Олександра КозловаАльберта Назранова, колишнього чеченського командира Зелімхана Хангошвілі та інших.

Передали подружжя російських шпигунів Артема та Анну Дульцевих. Вони жили у Словенії, видаючи себе за громадян Аргентини. Шпигунів затримали у Любляні наприкінці 2022 року.

Віддали агента російської розвідки Павла Рубцова і хакера Романа Селезньова, засудженого до 27 років тюремного ув’язнення за шахрайство з використанням комп’ютерних технологій і крадіжку персональних даних.

Обміняли винного в інсайдерській торгівлі російського підприємця Владислава Клюшина, звинуваченого у шпигунстві співробітника Арктичного університету Тромсе Михайла Мікушина й одного з учасників контрабандистської мережі “Сернія” Вадима Конощонка.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...