Опубліковано: 1 Серпня, 2024. Переглядів: 428


Банкір сказав, що буде з курсом долара наступного тижня

Національний банк України вжив ефективних заходів у межах режиму керованої гнучкості, тож курсова ситуація знову перебуває в стабільних коридорах.

За всіма ознаками до кінця серпня на ринку триватиме притишення.

Про це розповів начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий, передає УНІАН.

“Курс долара, хоч і перебуватиме в нових межах (40,7-41,7 грн/дол.), однак на ринку, як і раніше, діятиме система валютних змін з незначними різновекторними коливаннями, що не загрожуватимуть неконтрольованим курсовим процесам. Ми припускаємо, що Нацбанк зможе зберегти обсяги валютних інтервенцій в межах $200-250 млн на день, що стабілізує рівні попиту та пропозиції. Водночас це лише припущення, адже багато що залежатиме саме від поточного рівня попиту”, – зауважив експерт.

Наступного тижня на валютному ринку можна очікувати: незначні валютні коливання з періодичною зміною векторів (здорожчання/здешевлення); всі зміни курсів не нестимуть загрози для ринку (у щоденному розрізі вони будуть по-справжньому копійчаними); тиск інфляції на валютний ринок буде стримуваним ефективними діями регулятора; триватиме “переналаштування” ринку до осіннього періоду.

Восени за всіма прогнозами курсові показники поволі рухатимуться вгору, але не перетинаючи межі закладеного в бюджеті курсу у 42,1 грн/дол.

“Серпень можна вважати перехідним періодом до нових курсових показників, які ми зможемо побачити вже восени. Однак не варто очікувати, що осінні зміни будуть аж надто стрімкими. За теорією, курсові показники змінюватимуться ледь помітними темпами. Ринок під захистом регулятора, як основного гравця, тому йому не загрожує веремія хаосу”, – резюмував Лєсовий.

Водночас характеристики валютного ринку, за прогнозом банкіра, наступного тижня будуть такими:

– коридори валютних змін: на міжбанку 40,7-41,7 грн/дол. та 43,5-45,5 грн/евро, на готівковому ринку – 40,7-42 грн грн/дол. та 43,5-46,5 грн/евро;

– щоденні курсові зміни: на міжбанку – до 0,2-0,3 грн, у банках – до 0,3-0,5 грн, в обмінних пунктах – до 0,5 грн;

– середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку: залежно від валюти до 0,3-0,5 грн.

– тижневі курсові відхилення очікуються в межах 2% від початкового понеділкового курсу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...