Опубліковано: 1 Серпня, 2024. Переглядів: 774


Зеленський зробив заяву щодо завершення війни в Україні

Зеленський заявив, що не хоче бачити Китай посередником між Україною та Росією. Президент прагне від Піднебесної тиску на Кремль щодо завершення війни.

Китай за бажання може змусити Росію зупинити війну, проте Київ не хоче, щоб Пекін став посередником у ймовірних переговорах. Таку заяву Президента України Володимира Зеленського цитує французьке видання Liberation.

Завершення війни в Україні: що сказав Зеленський

За словами глави держави, що більшою і сильнішою є країна на міжнародній арені, то потужніший тиск вона має чинити на Кремль. Тож Зеленський хотів би, щоб Китай, так само як США і Євросоюз, тиснув на Путіну з метою завершення війни.

Росія, на переконання Президента, має взяти участь у роботі другого Саміту миру, який запланований до кінця року. Це робиться для того, щоб досягти “реальних результатів”, сказав Зеленський.

Зеленський: “Не всі території потрібно відвойовувати руками”

Володимир Зеленський зроби важливу заяву щодо того, чи розглядає українська влада відмову від територій заради припинення війни.

За словами глави держави, питання територіальної цілісності не може вирішувати Президент чи будь-хто з посадових осіб, оскільки це суперечить Конституції України. Відмовлятися від своєї землі влада “офіційно не має права”, бо у такому випадку порушить Основний Закон.

Проте лідер України все ж стверджує, що це питання “внутрішнього характеру”, яке може розглядатися, “якщо воно буде офіційно порушене”.  Президент сказав, що ідея “Україна віддає території, а натомість отримує гарантії безпеки, НАТО чи ЄС” ніколи не лунала як оформлена пропозиція: “Ніхто нічого офіційно нам не пропонував”.

Зеленський вважає територіальні поступки “не найкращим варіантом, коли маєте справу з Путіним” через загрозу повторного розпалювання війни. Проте глава держави також вбачає можливість не відвойовувати усі території “руками та зброєю”, бо через це можна втратити багато часу та людей: “Для цього будувалася Формула миру, щоб політично тиснути на Путіна”, – пояснив Зеленський.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...