Опубліковано: 30 Липня, 2024. Переглядів: 293


Угорщина дозволила росіянам в’їзд без будь-яких перевірок безпеки

Дозвіл діє уже кілька днів. Крім росіян, ним також користуються білоруси.

Після візиту Віктора Орбана до Москви Будапешт включив громадян РФ та Білорусі до програми так званої “національної карти” – вона видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження, пише DW.

Угорщина відкриває програму для громадян РФ та Білорусі після візиту Орбана до Москви

Спеціальної перевірки власників “національної карти” на європейському рівні не проводиться, зазначає німецьке видання RND. Ця інформація вже викликала занепокоєння у сусідів Угорщини.

Видання нагадує, що навесні угорський уряд оголосив, що очікує близько 65 000 заробітчан із сім’ями.

Євродепутат Сергій Лагодинський в інтерв’ю RND зазначив, що дозволити в’їжджати в країну ЄС без перевірки в ситуації, коли російська влада робить все можливе, щоб послабити Європу за допомогою гібридних атак — неправильний шлях. Водночас він також вважає неправильним “таврувати всіх російських громадян”.

Лагодинський додав, що Орбан робить те, що він завжди робить: “Він підриває європейську міграційну систему і в той же час робить себе слугою Кремля”.

Європа незадоволена Угорщиною

Політика, яку веде Будапешт, не подобається Євросоюз. Напередодні заступник очільника закордонного відомства Польщі Теофіл Бартошевський навіть запропонував Угорщині вийти з Європейського союзу та об’єднатися із Путіним і аналогічними російському авторитарними режимами.

“Я не дуже розумію, чому Угорщина хоче залишатися членом організацій, які їй так не подобаються і які нібито погано до неї ставляться. Чому б йому (Віктору Орбану — Ред.) не створити союз із Путіним та іншими авторитарними державами такого типу? Якщо ти не хочеш бути членом якогось клубу, ти завжди можеш вийти. Це, безумовно, антиєвропейська, антиукраїнська та антипольська політика на цей час”, — сказав Бартошевський, повідомляє RFM24.

А на початку місяця між Німеччиною та Угорщиною виник конфлікт через візит прем’єр-міністра країни Віктора Орбана до Москви та його зустрічі з Володимиром Путіним. Як пише Bloomberg, Угорщина різко скасувала запланований візит глави МЗС Німеччини Анналени Бербок після того, як німецький канцлер Олаф Шольц розкритикував Орбана за візит до Москви.

“Віктор Орбан вирушає до Путіна як прем’єр-міністр Угорщини. Європейську раду з питань зовнішньої політики представлятиме Шарль Мішель. Позиція ЄС зрозуміла: ми засуджуємо конфлікт. Україна може розраховувати на нашу підтримку”, – написав Шольц у соцмережі X після візиту Орбана у РФ.

На засіданні уряду канцлер Німеччини також сказав, що Віктор Орбан не повідомляв йому про свій візит, оскільки не представляє Раду з зовнішньополітичних питань і робити цього не повинен.

Юлія Скорик, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...