Опубліковано: 26 Липня, 2024. Переглядів: 530


У Польщі зробили заяву щодо екстрадиції в Україну чоловіків, які ухиляються від мобілізації

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що ЄС може створити для чоловіків призовного віку такі умови, які стимулюватимуть їх повертатися в Україну.

Про це польський дипломат сказав у інтерв’ю RMF24.

Повернення українських чоловіків з-за кордону: що заявив Сікорський

Сікорський заявив, що Київ потерпає від нестачі зброї та військових. “Ми, як європейські країни, також повинні допомогти. У країнах ЄС сотні тисяч потенційних новобранців, які мають захищати Батьківщину, і Польща в авангарді допомоги Україні в підготовці цих людей до військової служби”, – підкреслив міністр.

За його словами, на рівні ЄС триває дискусія щодо екстрадиції в Україну осіб, які ухиляються від мобілізації.

“Тут можна поставити такі умови перебування українців у ЄС, які стимулюватимуть їх виконувати свій обов’язок із захисту Батьківщини”, – сказав Сікорський.

Україна обговорює з ЄС можливість повернення біженців, які виїхали незаконно

У грудні 2023 року міністр оборони Рустем Умєров сказав, що Україна хотіла би призвати чоловіків, які живуть у Німеччині та інших країнах Європи як біженці. При цьому у Міноборони підкреслили, що очільник відомства говорив не про механізм призову в інших країнах, а про необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до війська.
У червні 2024 року міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що Україна обговорює з ЄС можливість повернення біженців, які потрапили туди незаконно.

“Ми ведемо консультації з нашими колегами з Європейського союзу і ці переговори продовжуватимуться й надалі. Звичайно, кожна країна ЄС діє за законами і правилами Єврокомісії, тому ці переговори триватимуть і далі – щодо можливого повернення наших громадян, які нелегально перетнули кордон”, – сказав Клименко.

Міністр підтвердив, що наразі в ЄС переважає позиція не повертати в Україну біженців, які втекли від війни. “Здебільшого – так”, – сказав Клименко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...