Опубліковано: 25 Липня, 2024. Переглядів: 347


Відключення світла: в Укренерго зробили заяву

Станом на 25 липня споживання електроенергії в Україні на 6% менше, ніж його прогнозований рівень без урахування обмежень на ранок четверга, 18 липня.

Водночас зменшився і дефіцит потужності, повідомила пресслужба Укренерго. З ремонту повернувся в роботу блок на одній із атомних станцій, а сонячна погода та помірна температура сприяють збільшенню виробництва електроенергії на сонячних електростанціях.

“У четвер 25 липня графіки погодинних відключень світла діятимуть лише шість годин: з 16:00 до 22:00 одна черга. Зменшення обмежень стало можливим завдяки відчутному зменшенню дефіциту в енергосистемі”, – йдеться у повідомленні.

Споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на шість груп. Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Чотири черги – обмеження до 70% споживачів у кожній області.

Коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це означає чотири години обмежень на добу. Дві черги – вісім годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – понад 12 годин обмежень.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...