Опубліковано: 25 Липня, 2024. Переглядів: 369


ЗСУ відбили один із найбільших штурмів війни: ворог потрапив у “м’ясорубку” (+ВІДЕО)

Воїни 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади відбили один з найбільших російських штурмів за весь час повномасштабної війни на Курахівському напрямку.

Армія окупантів пішла в атаку, застосовуючи одночасно 11 танків, 45 бойових броньованих машин з десантом та 1 бойову машину підтримки танків “Термінатор”, а також 12 мотоциклів і загалом близько 200 солдатів-штурмовиків.

Пресслужба Таврійської бригади показала відео штурму та знищення ворожої колони нашими воїнами.

Пекельна м’ясорубка для ворога: як це було

Ворог намагався прорватися на Курахівському напрямку, але його зупинили воїни 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України, які тримають оборону в південно-західній частині Донецької області. У бій пішло 57 одиниць броньованої техніки, з них 11 танків, 45 броньованих машин та одна машина підтримки танків “Термінатор”. Цьому набору техніки допомагали “гонщики” на 12 мотоциклах та 200 російських десантників, розповіли українські військові.

Аеророзвідка 79-ки виявила російську техніку ще далеко на підступах: по бойових порядках окупантів відразу почала працювати артилерія ЗСУ.

“Перші танки і бойові броньовані машини почали зупиняти наші оператори ударних дронів. Далі вступили у бій протитанкісти. Чимало техніки підірвалось на мінах, вміло розставлених саперами 79-ки. У підсумку бою наші десантники підбили 6 танків та 7 ББМ з піхотою. Спалили усі 12 мотобайків. Росіяни зазнали шалених втрат у живій силі: 40 окупантів – знищено, ще 37 – поранено”, – зазначили наші захисники.

У 79-ій бригаді додали, що коли вони підбили перші танки і бронемашини, інша техніка кинулась тікати з поля бою. Піхоту, що порозбігалась по посадках, добивали скидами з безпілотників.

Атаки під Кураховим: російські колони не доїжджають до позицій ЗСУ

Дістатися до Курахового – дорогою чи полями на південь – виявилося складно для 150-ї мотострілецької дивізії російської армії та прилеглих підрозділів, пише Forbes.

У четвер або незадовго до цього російське формування висунулося вздовж полів – і його “розібрали… на запчастини”, – похвалилися в українській 79-й десантно-штурмовій бригаді. Прикопані міни вивели з ладу три танки. Дрони і, схоже, протитанкові ракети їх добили. Пошкоджено два БТРи. Безпілотники знищили щонайменше один мотоцикл, а потім переслідували та вбили шістьох російських військових.

За словами Антона Геращенка, колишнього радника міністра внутрішніх справ України, один росіянин, який вижив, шукав притулок у руїнах пошкодженої боями будівлі, але його розчавив винищувач ВПС України, який запускав бомбу з супутниковим наведенням. “Колона не доїхала до українських позицій”, – зазначив Геращенко.

Поразка росіян не є чимось незвичайним. Більшість російських атак на цьому напрямку не заходять дуже далеко. Український центр оборонних стратегій нарахував 14 атак у цьому районі у четвер та 12 у середу.

Що незвично, так це поєднання сил, які розгорнули росіяни, пише Forbes. За даними 79-ї десантно-штурмової бригади, до складу російського формування увійшли новенькі танки Т-72Б3М з усіма новітніми гаджетами – бронею проти дронів, радіоглушилками та роликами для розмінування – плюс асортимент бронетранспортерів, а також солдати, які їздять на мотоциклах.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...