Опубліковано: 24 Липня, 2024. Переглядів: 623


Україна готова до переговорів з Росією

У пресслужбі МЗС Китаю заявили, що у ході переговорів міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та глави зовнішньополітичного відомства КНР Ван Ї Україна готова до переговорів з Росією і підтримує позицію Китаю щодо “тайванського питання”.

Про це пише nv.ua.

У заяві МЗС Китаю йдеться, що Кулеба у ході переговорів заявив, що Україна і Китай є стратегічними партнерами, а також важливими економічними і торговельними партнерами та підкреслив, що “підтримує позицію Китаю щодо Тайваню і дотримуватиметься принципу єдиного Китаю».

За даними відомства, українська сторона “високо цінує позитивну та конструктивну роль, яку відіграє Китай у сприянні миру та підтримці міжнародного порядку” та “надає великого значення поглядам китайської сторони” та “уважно вивчила” Консенсус з шести пунктів Китаю та Бразилії щодо політичного врегулювання” війни РФ проти України.

“Українська сторона хоче і готова до діалогу і переговорів з російською стороною. Безумовно, переговори мають бути виваженими та предметними, спрямованими на досягнення справедливого і тривалого миру”, – йдеться у повідомленні.

Сторони також обмінялися думками щодо міжнародних та регіональних питань, які становлять спільний інтерес.

23 липня Кулеба приїхав до Китаю на запрошення Ван Ї. Український дипломат перебуватиме там до 25 липня.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *