Опубліковано: 18 Липня, 2024. Переглядів: 190


Генштаб розповів про найгарячіші точки фронту

Станом на 18 липня найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку. Ворог активний на Курахівському і Торецькому напрямках.

Відбулося 107 бойових зіткнень. Протягом доби противник завдав по території України два ракетні удари із застосуванням трьох ракет, 54 авіаційні удари (задіяв, зокрема, 65 КАБ), використав для ураження 411 дронів-камікадзе. Здійснив майже 3000 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

На Харківському напрямку ворог вісім разів атакував неподалік Глибокого та Вовчанська. Втрати агресора за добу складають 72 військових вбитими та пораненими, також знищено три артилерійські системи, бойову машину піхоти, шість одиниць автомобільної та три одиниці спеціальної техніки, 11 БпЛА, також пошкоджені п’ять артилерійських систем і три автомобіля.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня 11 разів намагався просунутися до наших позицій неподалік Синьківки, Стельмахівки, Берестового та Піщаного. Шість атак противника успішно відбито.

На Лиманському напрямку ворог атакував тринадцять разів в районах Макіївки, Невського, Торського та Тернів. Ще точаться чотири боєзіткнення.

На Сіверському напрямку ворог п’ять разів в продовж дня безуспішно намагався прорвати нашу оборону в районах Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень. П’ять атак в районах Іванівського, Часового Яру та в напрямку Новомаркового захлинулись.

На Торецькому напрямку наші війська відбивали 18 атак противника поблизу Північного, Торецька та Нью-Йорка. Тривають бої у двох локаціях.

На Покровському напрямку від початку доби окупанти 22 рази намагалися вклинитися в нашу оборону в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Уманське та Яснобродівка. 15 атак ворога відбито, сім боєзіткнень тривають. За попередньою інформацією наші воїни знешкодили більше двохсот окупантів, 73 з них – безповоротно. Знищено три бойових броньованих машини, три артилерійські системи, вісім автомобілів. Ще дві гармати, танк та шість автомобілів окупантів значно пошкоджено.

На Курахівському напрямку ворог 14 разів атакував наші позиції. Найбільшу активність проявив у районі Красногорівки та Парасковіївки. Чотири атаки тривають досі.

На Оріхівському напрямку відбулося шість бойових зіткнень поблизу Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку три невдалі штурми агресора було відбито українськими воїнами.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *