Опубліковано: 16 Липня, 2024. Переглядів: 281


Найспекотніший день літа – синоптикиня дала прогноз на завтра

17 липня надзвичайна спека утримуватиметься над Україною. Проте вже 18 липня очікується зниження температури повітря на Житомирщині, Київщині та Чернігівщині, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

“Схоже, антициклон, який тривалий час стаціонував над Україною і блокував таким чином просунення вглиб континенту вологих і свіжіших повітряних мас із Атлантики, нарешті потроху руйнується.

Оскільки це масивне і масштабне утворення, то й руйнування потриває якийсь час. Проте тенденції вже очевидні. Упродовж 19-20 липня зона ослаблення спеки посунеться на південь, центр та схід України. Але йдемо поступово”, – написала вона.

17 липня, у середу, в Україні втримається надзвичайна спека із температурою повітря +34…39°С, місцями +40°С. Лише в західних областях буде легше, +30…34°С.

Завтра локальні грозові дощі передбачаються у західних областях України. Ввечері у середу опади ймовірні на півночі та в центральних областях (окрім Полтавщини та Дніпропетровщини) – неоднорідні та місцями.

У Києві 17 липня буде дуже спекотно, +35…37°С. Переважно буде сухо, хіба що ввечері місцями пройде короткочасний дощ із грозою.

18 липня у столиці почне потроху знижуватися температура повітря, десь до +30…32°С. А 19 липня вона впаде до +28+30°С.

“Не забувайте, що й нічна температура повітря буде поступово знижуватися, тому вечорами, вночі та вранці заходитиме повітря, яке буде значно життєдіяльнішим. Нагадую, що завтра фактично найспекотніший день літа, далі, як вже не вистьобуватиметься атмосфера, все одно, як на мене, це – пік. Звичайно, ще буде спека і сильна спека, проте вже такі люті екстреми, як вночі +28°С, а вдень за +40°С, схоже, подолали”, – додала Діденко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...