Опубліковано: 15 Липня, 2024. Переглядів: 369


У Польщі жорстоко побили 17-річного українця: відрубали пальця і поранили голову мачете

Жорстоке побиття сталось поблизу Кракова. Група підлітків напала на молодого українця, він у лікарні з важкими травмами.

Трьох нападників поліція затримала сьогодні, 15 липня.

Що відомо

Як поінформувала “Gazeta Krakowska”, жахливий інцидент стався в середу, 10 липня, у краківському районі Закшувек (затоплений кар’єр із штучними водоймами та басейнами). Між підлітками сталась бійка, внаслідок якої серйозно постраждав українець, пише видання.

Матір каже, що син заступився за свого друга

“У басейні Zakrzówek на вулиці Вилома сталася бійка між групою людей, в якій постраждав 17-річний громадянин України. Потерпілого доставили до лікарні. Тривають слідчі дії щодо того, як стався цей інцидент, хто це зробив, розшукуються винні та свідки”, – повідомила Анна Зброя з Малопольської поліції.

Нове світло на цю справу пролило видання “Gazeta Wyborcza”, журналісти якого зв’язалися з матір’ю хлопця, на якого напали.  За її словами, до групи з шести осіб, включно з її сином, підійшли четверо. Зав’язалася бійка, 17-річного хлопця, який заступився за свого друга, жорстоко побили. Нападники нібито застосували мачете та газ. Хлопець втратив палець, також у нього серйозна черепно-мозкова травма.

“Увечері 17-річного хлопця (він родом з України) побили невідомі у Закшувку. Вони поранили його, відрізали палець, прокололи голову і кинули у воду. Юнак перебуває у важкому стані у лікарні. Його мати шукає інформацію про нападників. Якщо у когось є якась інформація, будь ласка, зв’яжіться з мамою, у коментарях або передайте інформацію про нападників до поліції”, – такий пост з’явився у соціальних мережах.

Поліція повідомила, що затримала нападників

“Минулої середи у краківському Закшувку стався напад кількох підлітків на групу молодих людей, які відпочивали біля водосховища. Внаслідок цього інциденту 17-річний громадянин України отримав тілесні ушкодження гострим інструментом. Поліцейські оперативно встановили та затримали агресорів, якими виявилися 15, 16 та 17-річні підлітки”, — поінформували у поліції.

Там додали, що усім трьом висунули звинувачення в участі у побитті із застосуванням небезпечного інструменту. Крім того, 17-річному хлопцю висунули звинувачення у заподіянні тілесних ушкоджень. Старший з них відповідатиме як дорослий, іншими винуватцями займатиметься сімейний суд.

Поліція з’ясувала, що 17-річний постраждалий відпочивав у купальному майданчику з друзями, коли на них напала група молодих невідомих людей. Під час цього інциденту хлопець отримав поранення гострим інструментом і був доставлений до лікарні з серйозними травмами. Зловмисники втекли з місця події. Поліцейські вилучили докази, зокрема записи з камер відеоспостереження.

Наступного дня працівники поліції затримали 15-річного жителя Кракова за місцем його проживання. Двох інших, 16-річного та 17-річного підлітків, затримали 12 липня цього року за місцем проживання. Як з’ясувалося, старшого з них розшукували за те, що він втік з Молодіжного освітнього центру в Горлицях. Під час обшуку квартири, де перебував 17-річний хлопець, було виявлено та вилучено предмет, яким, найімовірніше, він завдав поранення громадянину України.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...