Опубліковано: 15 Липня, 2024. Переглядів: 397


Четверо військових ЗСУ втекли з частини: одного з них застрелив прикордонник

Смертельний випадок дезертирства з військової частини трапився на Одещині.

Як повідомили джерела в правоохоронних органах, 14 липня четверо військовослужбовців втекли з навчального полігону в Одеській області і хотіли перетнути кордон поза пунктами пропуску, пише «Думська».

Дезертири завчасно подбали про транспорт – поблизу полігону на них чекав легковик Кіа. На ньому втікачі мали намір добратися до кордону з Молдовою і далі пішки, поза межами митного переходу, покинути Україну.

Прикордонники на Renault переслідували їхній автомобіль Kia, і коли 39-річний правопорушник чинив опір, один із працівників Держприкордонслужби двічі вистрілив у нього. Від чого останній помер. Тепер з’ясуванням обставин події займеться Державне бюро розслідувань.

Речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив деталі цієї кричущої історії. Він написав, що прикордонник застрелив чоловіка, коли той напав на нього.

«Вчора ввечері за 15 кілометрів від кордону з Молдовою прикордонники зупинили автомобіль, у якому перебували 4 військових дезертири. Двоє людей почали тікати в різні боки. Один із них під час пошуків напав на військовослужбовця. Прикордонник застрелив його», — заявив Демченко.

Правоохоронець здійснив попереджувальні постріли спочатку угору та у напрямку нападника. Лікарі швидкої допомоги, яких викликали на місце, зафіксували смерть правопорушника, а також факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця.

“Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності. За цим фактом повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовців не затримували.

Відзначу, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонний наряд порушниками, в результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я”, – сказав Демченко.

Джерела видання у правоохоронних органах повідомили, що втікачами були четверо військовослужбовців-дезертирів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...