Опубліковано: 19 Березня, 2021. Переглядів: 349


Перевезення дітей без автокрісел. На скільки тепер штрафуватимуть водіїв

Дозвіл на перевезення дітей, вищих за 145 см, без автокрісел – правильне рішення Кабміну. Для батьків це полегшення, поділилася думкою з Gazeta.ua мати п’ятикласників із Черкас Анна Романенко.

“Цілком підтримую зміни. У мене двійнята – хлопчик і дівчинка. І хоч діти одного віку, проте різниця в зрості значна. Син уже може не користуватися автокріслом, а от доньці воно ще треба. Для нас це полегшення, адже два автокрісла в машині – це не дуже зручно”, – розповіла Анна.

Експерт із питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв повідомив, що відповідальність за порушення правил перевезення дітей запровадили торік.

“Їх не було в правилах дорожнього руху та й взагалі у правилах перевезення дітей. Вони відповідають європейським нормам, і за їх невиконання передбачена відповідальність. Так, за перевезення дітей без автокрісла водія вирішили штрафувати на 30 неоподаткованих мінімумів – 510 гривень. За повторне порушення призначили штраф у 50 неоподаткованих мінімумів – 850 гривень”, – сказав Володимир Караваєв.

Автокрісло повинне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні. У разі зіткнення або різкого гальмування автівки, це зменшує небезпеку травмування дитини шляхом обмеження рухливості її тіла.

“Є вимоги до безпеки дитячих автокрісел, вони прописані в європейських нормах. Раніше, коли хотіли вносити зміни до правил дорожнього руху, то були більш жорсткіші вимоги до автокрісел. У результаті ці вимоги так і не ухвалили”, – додав автоюрист.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...