Опубліковано: 5 Липня, 2024. Переглядів: 930


“Укренерго” послаблює відключення світла вдень 5 липня, але посилює на вечір

У п’ятницю, 5 липня, відключення світла триватимуть по всій країні упродовж усієї доби.

Водночас з 11:00 до 15:00 застосовуватимуться дві черги відключень.

Раніше анонсувалося, що в цей час діятимуть три черги графіків відключень.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”

“5 липня обленерго з 11:00 до 15:00 будуть застосовувати дві черги графіків погодинних відключень, в інші години доби – три черги”, – йдеться у повідомленні.

Послаблення пов’язані з тим, що в указаний період Україна аварійно прийматиме надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі.

Водночас зауважимо, що попри послаблення відключень вдень, “Укренерго” посилює вимкнення ввечері 5 липня. Раніше очікувалося, що дві черги графіків застосовуватимуться також з 23:00 до 24:00.

Як пояснили у компанії, черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання кожної області розділено на 6 черг.

Скільки черг застосовувати у всіх регіонах одночасно – визначає Диспетчерський центр “Укренерго” для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні.

Головна причина застосування графіків погодинних відключень – наслідки восьми ракетних та дронових ударів по українських електростанціях, які росіяни здійснили з початку цього року, нагадали в “Укренерго”.

Втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності. Ця потужність еквівалентна споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Крім того, на дефіцит потужності в системі впливає зростання споживання через літню спеку. Сьогодні висока температура повітря очікується в центральних, південних та східних областях. 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...